Guaranaplus Čokoláda mliečna 51% s Chia semienkami 45 g

€3,40 –14 %
Guaranaplus Čokoláda mliečna 51% s Chia semienkami 45 g
€3,40 –14 % €2,91
Na sklade posledný kus
Môžeme doručiť do:
28.09.2020
Firma GuaranaPlus v spolupráci s rodinnou Čokoládovňou Františka Bačíka z Troubelíc ponúka mliečnu čokoládu s Chia semienkami.

Detailné informácie

Podrobný popis

GuaranaPlus Čokoláda mliečna 51% s Chia semienkami 45 g

Chia semienka (Šalvia španielska, Salvia hispanica) patria medzi tzv. superpotraviny. Obsahujú antioxidanty, vitamíny, minerálne látky, vlákninu, aminokyseliny, bielkoviny a Omega-3 mastné kyseliny (esenciálna  Kyselina α-linolénová, potrebná pre normálny rast a vývoj detí, pričom jej priaznivý účinok sa dosahuje pri dennom príjme 2 g - podľa Registra EÚ o výživových a zdravotných tvrdeniach).

Medzi najjednoduchšie recepty, ako využiť "magickú silu" chia semienok je posypať nimi rôzne pokrmy. Preto sme aj my vybrané druhy čokolád posypali semienkami Šalvie. Každá čokoláda je vyrobená ručne a navyše aj ručne posypaná.

Čokoláda

Čokoládovna Troubelice je známa tým, že si výrobu čokolády vyrába od A do Z. Dováža kakaové bôby priamo z Ekvádoru, nepoužíva žiadne dochucovadlá, čokoláda neobsahuje lecitín, konzervanty ani lepok! Sladí len panelou v bio kvalite - stuhnutou šťavou z cukrovej trstiny, ktorá je zdravým variantom sladenia.

Výrobca sa snaží zachovať "tradičnú" chuť a vôňu čokolády. K výrobe sa používajú kvalitné suroviny. Kakaové bôby prirodzene obsahujú cca polovicu kakaového masla, ktoré je nositeľom výraznej čokoládovej vône, preto nie je potrebné pridávať látky určené na aromatizáciu ani rastlinné oleje. Kakaové maslo dodáva čokoláde nielen vôňu, ale aj jemnosť.

Základný proces výroby čokolády

Kakaové bôby sa najskôr musia ručne prebrať a roztriediť. Bôby sa nasypú do drviča, kde dochádza k narušeniu ich štruktúry a následnému "odfúknutiu" šupky. Týmto procesom vzniká kakaová hmota. Táto sa vlieva do melanžérov. Pridajú sa ďalšie suroviny - kakaové maslo na zjemnenie, prípadne sušené mlieko a panela.

Všetko sa premiešava a hnetie. Hnetenie je proces, kedy dochádza ku zjemňovaniu čokolády v špeciálnej nádobe - melanžéri, v ktorej sú umiestnené žulové kamene, otáčajúce sa po žulovom dne nádoby, a tým dochádza k zjemneniu čokolády. Hnetenie trvá až niekoľko desiatok hodín. Po tomto procese sa čokoláda vlieva do nerezových nádob, kde stuhne.

Čokoláda sa potom vloží do temperovacieho stroja, kde sa zahrieva a následne chladí, tzv. procesom temperovania. Každý druh čokolády má inú teplotu temperovania.

Potom sa čokoláda vlieva do foriem, ktoré sa ukladajú do chladničky. Akonáhle čokoláda stuhne, vyklopí sa z foriem a nechá sa minimálne 1 deň "odpočívať". Vtedy je čokoláda pripravená na balenie.

Zloženie

  • Kakaové bôby, kakaová hmota, kakaové maslo, sušené mlieko, trstinová šťava panela, chia semienka.

Doplňujúce informácie

  • Skladujte v chlade a suchu.

Výrobca: EXOTIC HERBS s.r.o., Hradební 1218, 68601 Uherské Hradiště, Česká republika

Dodatočné parametre

Kategória: Čokolády
forma: sypká
gramáž: 45 g
výrobca: GuaranaPlus

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Akcie a zľavy na e-mail

Už ti neutečie žiadna akciová ponuka na produkty, ktoré ťa posunú bližšie k cieľu!

Denne predáme2 000+ suplementov
Týždenne pribalíme1 500+ vzoriek zadarmo
Mesačne poradíme5 000+ zákazníkom
Ročne nás navštívi1 500 000+ zákazníkov
MOŽNOSTI PLATBY:
DOPRAVA ZADARMO
Objednaj nad 20 € a za dopravu neplatíš.
VERNOSTNÉ ZĽAVY
Nakupuj u nás pravidelne a získaš VIP ceny.
EXPEDÍCIA DO 24 HODÍN
Objednaj do 13:00, balíček odošleme ešte dnes.
VLASTNÝ SKLAD
Vyberaj z tisícov produktov na sklade.
Potrebuješ poradiť?
info@fitness4u.sk
0951 148 801