RECEPT: BEZLEPKOVÝ MRKVOVÝ CHLEBÍČEK
INGREDIENCIE:
Na formu 10×28 cm
- 100 g mrkvy
- 100 g arašidového masla Lucky Alvin
- 3 vajcia
- 250 g mäkkého nízkotučného tvarohu
- 75 g ovsenej bezlepkovej múky
- 50 g vlašských orechov
- 1 balenie škoricového cukru
- 1,5 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
- papier na pečenie
POSTUP:
- Mrkvu zbavíme šupky a nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Do misy rozklepneme všetky vajcia a vyšľaháme metličkou. Pridáme arašidové maslo a tvaroh, ručným šľahačom následne krátko vyšľaháme na hladkú hmotu.
- Do cesta zamiešame nastrúhanú mrkvu, múku, škoricový cukor a prášok do pečiva. Zmes premiešame. Nakoniec zľahka vmiesime vlašské orechy.
- Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 až 55 minút.
Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých e-kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."