scroll_to_content

RECEPT: BEZLEPKOVÝ MRKVOVÝ CHLEBÍČEK

INGREDIENCIE:

Na formu 10×28 cm

  • 100 g mrkvy
  • 100 g arašidového masla Lucky Alvin
  • 3 vajcia
  • 250 g mäkkého nízkotučného tvarohu
  • 75 g ovsenej bezlepkovej múky
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 balenie škoricového cukru
  • 1,5 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • papier na pečenie

POSTUP:

  1. Mrkvu zbavíme šupky a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Do misy rozklepneme všetky vajcia a vyšľaháme metličkou. Pridáme arašidové maslo a tvaroh, ručným šľahačom následne krátko vyšľaháme na hladkú hmotu.
  3. Do cesta zamiešame nastrúhanú mrkvu, múku, škoricový cukor a prášok do pečiva. Zmes premiešame. Nakoniec zľahka vmiesime vlašské orechy.
  4. Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 až 55 minút.

Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých e-kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."