
Tieto lahodné, nadýchané a bielkovinami nadupané bábovčičky si zamilujú nielen všetci milovníci kávy.
SUROVINY NA 12 KUSOV
- 100 g hladkej múky
- 100 g špaldovej múky
- 1 lyžica jedlej sódy
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 vajce
- 85 g trstinového cukru
- 1 odmerka čokoládového proteínu
- 230 ml ryžového mlieka
- 120 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica holandského kakaa
- 20 ml silného espressa
- 60 g kokosového oleja
- 2 lyžice nasekanej čokolády
- kávové zrná v čokoláde na ozdobenie
POSTUP
- Hladkú a špaldovú múku premiešame spolu s práškom na pečenie a jedlou sódou.
- Vajce vyšľaháme s ryžovým mliekom a trstinovým cukrom v jednej mise. Obe zmesi spojíme a pridáme kakao, proteínový prášok, rozpustený kokosový olej, espresso a jogurt.
- Cesto rozdelíme do košíčkov na muffiny.
- Pečieme asi 20 minút pri 180 °C. 5 minút pred koncom pečenia muffiny posypeme nasekanou čokoládou.
Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."