Z dozretých sliviek sa dá vykúzliť veľa dobrôt. Pokiaľ chcete maškrtiť zdravo, vyskúšajte túto fitness verziu voňavého slivkového múčnika.
SUROVINY
- 65 g masla
- 20 ml olivového oleja
- 2 vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- 130 g kukuričnej múky
- 120 g kyslej smotany
- 20 ml sirupu príchuť karamel
- 1 odmerka proteínu príchuť čokoláda
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez lepku
- 8 sliviek
- papier na pečenie
POSTUP
- Maslo rozpustíme, keď vychladne, pridáme k nemu olivový olej, kyslú smotanu a vajcia a prešľaháme ručne metličkou alebo tyčovým mixérom.
- Oddelene premiešame múku, cukor a prášok do pečiva. Suchú zmes vmiešame do tekutej a na záver vmiešame proteín a očistené na malé kúsky pokrájané slivky.
- Cesto nalejeme do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ºC asi 50 až 60 minút. Prepečenosť overíme špajdľou.
Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."