RECEPT: SVIEŽI KOLÁČ S NEKTARINKAMI


1 minút čítania

Úžasný koláč z kokosovej múky s vanilkovým proteínom, na ktorom si zamaškrtia nielen športovci.

 

INGREDIENCIE

Na 1 koláčovú formu (∅ 28 cm)

  • 110 g masla
  • 3 vajcia
  • 300 ml kefíru
  • 55 g kokosovej múky
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 balenie citrónového cukru s citrónovou kôrou
  • 40 g kryštálového cukru
  • 2 odmerky valikového proteínu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 nektarinky
  • papier na pečenie

POSTUP

  1. Rozmäknuté maslo zmiešame s citrónovým a kryštálovým cukrom.
  2. Vajíčka spolu s kefírom vyšľaháme metličkou, potom zmiešame s maslom a cukrom.
  3. V mise premiešame polohrubú múku a kokosovú múku s jedlou sódou a vanilkovým proteínom.
  4. Obe zmesi spojíme a pridáme nektarinky nakrájané na malé, tenké plátky.
  5. Cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C asi 60 minút.

Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."

Staršie články