scroll_to_content

[VIDEO] RECEPT: TORTOVÉ (PÁRTY) LÍZANKY

Týmto tortovým lízankám musel prepadnúť snáď asi každý milovník sladkých dezertov. Je tu ale možnosť pochutnať si bez výčitiek!

Klasická verzia, tak ako ju poznáte z osláv alebo svadieb, obsahuje minimálne 40 g cukru na 100 g tejto pochúťky. V prípade, že si strážime svoj denný príjem, to je ale viac než veľa. Preto sme si pre vás pripravili zdravú verziu tortových lízaniek, ktorá obsahuje len 3,7 g cukru na 100 g!

Suroviny

Cesto

• 70 g proteínu

• 60 g špaldovej múky

• 140 g oat mash

• 35 g kakaa

• 6 g kypriaceho prášku

• Soľ

• 350 ml mlieka

• 50 g čakankového sirupu

• 35 g kokosového oleja

• Rumová esencia

Zvyšné suroviny (pridáme do upečeného korpusu)

• 250 g tvarohu

• 80 ml mlieka

• 20 g čakankového sirupu

Poleva a posyp

• Biela proteinella

Sušené ovocie - my sme použili maliny (ľahko rozdrvené)

• Cukrárske zdobenie

Postup

3 vajcia – oddelíme žĺtky a bielkov. Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšnými surovinami na cesto, pridáme vyšľahaný sneh. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry a po dobu 20 minút pečieme na 180 ° C.

Upečený korpus po vychladnutí nadrobíme na malé kúsky. Do cesta pridáme zvyšné suroviny (tvaroh, mlieko a čakankový sirup). Všetko premiesime tak, aby sa z cesta dalo tvarovať. Hmotu dáme vychladnúť do chladničky.

Na špajli vymodelujeme z pripravenej hmoty guľôčky (odporúčame skôr menšie) a dáme znova vychladnúť.

Nad parou roztopíme proteinellu, do ktorej guličky namočíme. Namočené guličky obalíme v ľahko rozdrvených sušených malinách, v cukrárskom zdobení alebo pokojne v rozdrvených orieškoch. Hotové lízanky necháme stuhnúť v chlade.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

100 g  
Energetická hodnota 186 kcal
Tuky 7 g
Sacharidy 17,5 g
- z toho cukry 3,7 g
Bielkoviny 12,5 g

Odporúčané produkty

2.15 €
-11 % -0.22 €
1.92 €
7.80 €
-10 % -0.79 €
7.01 €