Týmto tortovým lízankám musel prepadnúť snáď asi každý milovník sladkých dezertov. Je tu ale možnosť pochutnať si bez výčitiek!
Klasická verzia, tak ako ju poznáte z osláv alebo svadieb, obsahuje minimálne 40 g cukru na 100 g tejto pochúťky. V prípade, že si strážime svoj denný príjem, to je ale viac než veľa. Preto sme si pre vás pripravili zdravú verziu tortových lízaniek, ktorá obsahuje len 3,7 g cukru na 100 g!
Suroviny
Cesto
• 70 g proteínu
• 60 g špaldovej múky
• 140 g oat mash
• 35 g kakaa
• 6 g kypriaceho prášku
• Soľ
• 350 ml mlieka
• 50 g čakankového sirupu
• 35 g kokosového oleja
• Rumová esencia
Zvyšné suroviny (pridáme do upečeného korpusu)
• 250 g tvarohu
• 80 ml mlieka
• 20 g čakankového sirupu
Poleva a posyp
• Biela proteinella
• Sušené ovocie - my sme použili maliny (ľahko rozdrvené)
• Cukrárske zdobenie
Postup
3 vajcia – oddelíme žĺtky a bielkov. Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšnými surovinami na cesto, pridáme vyšľahaný sneh. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry a po dobu 20 minút pečieme na 180 ° C.
Upečený korpus po vychladnutí nadrobíme na malé kúsky. Do cesta pridáme zvyšné suroviny (tvaroh, mlieko a čakankový sirup). Všetko premiesime tak, aby sa z cesta dalo tvarovať. Hmotu dáme vychladnúť do chladničky.
Na špajli vymodelujeme z pripravenej hmoty guľôčky (odporúčame skôr menšie) a dáme znova vychladnúť.
Nad parou roztopíme proteinellu, do ktorej guličky namočíme. Namočené guličky obalíme v ľahko rozdrvených sušených malinách, v cukrárskom zdobení alebo pokojne v rozdrvených orieškoch. Hotové lízanky necháme stuhnúť v chlade.
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE