[VIDEO] RECEPT: TORTOVÉ (PÁRTY) LÍZANKY


2 minút čítania

Chystáte oslavu? Pripravte si s nami zdravú verziu párty lízaniek. 3,7 g cukru na 100 g! To nie je dezert, ale SUPER dezert.

Náhled videa

Týmto tortovým lízankám musel prepadnúť snáď asi každý milovník sladkých dezertov. Je tu ale možnosť pochutnať si bez výčitiek!

Klasická verzia, tak ako ju poznáte z osláv alebo svadieb, obsahuje minimálne 40 g cukru na 100 g tejto pochúťky. V prípade, že si strážime svoj denný príjem, to je ale viac než veľa. Preto sme si pre vás pripravili zdravú verziu tortových lízaniek, ktorá obsahuje len 3,7 g cukru na 100 g!

Suroviny

Cesto

• 70 g proteínu

• 60 g špaldovej múky

• 140 g oat mash

• 35 g kakaa

• 6 g kypriaceho prášku

• Soľ

• 350 ml mlieka

• 50 g čakankového sirupu

• 35 g kokosového oleja

• Rumová esencia

Zvyšné suroviny (pridáme do upečeného korpusu)

• 250 g tvarohu

• 80 ml mlieka

• 20 g čakankového sirupu

Poleva a posyp

• Biela proteinella

Sušené ovocie - my sme použili maliny (ľahko rozdrvené)

• Cukrárske zdobenie

Postup

3 vajcia – oddelíme žĺtky a bielkov. Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšnými surovinami na cesto, pridáme vyšľahaný sneh. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry a po dobu 20 minút pečieme na 180 ° C.

Upečený korpus po vychladnutí nadrobíme na malé kúsky. Do cesta pridáme zvyšné suroviny (tvaroh, mlieko a čakankový sirup). Všetko premiesime tak, aby sa z cesta dalo tvarovať. Hmotu dáme vychladnúť do chladničky.

Na špajli vymodelujeme z pripravenej hmoty guľôčky (odporúčame skôr menšie) a dáme znova vychladnúť.

Nad parou roztopíme proteinellu, do ktorej guličky namočíme. Namočené guličky obalíme v ľahko rozdrvených sušených malinách, v cukrárskom zdobení alebo pokojne v rozdrvených orieškoch. Hotové lízanky necháme stuhnúť v chlade.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

100 g  
Energetická hodnota 186 kcal
Tuky 7 g
Sacharidy 17,5 g
- z toho cukry 3,7 g
Bielkoviny 12,5 g

Staršie články