Kakaový prášok
Kakaový prášok má podpornú funkciu na zdravý chod srdca, znižuje krvný tlak, má pozitívny vplyv na psychickú pohodu i na imunitný systém, tlmí pocit únavy a optimalizuje mozgovú činnosť, pôsobí proti starnutiu, potláča kašeľ, znižuje hladinu cholesterolu, uľavuje od hnačiek, ochraňuje pred rakovinou hrubého čreva, zlepšuje citlivosť na inzulín aj kognitívne funkcie, antioxidanty chránia telo pred poškodením buniek, ktoré spôsobujú voľné radikály.
Nesladené kakao obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály - vitamíny A, B1, B2, B3, C a E, kyselinu Pantoténovú, Horčík, Vápnik, Železo, Zinok, Meď, Draslík a Mangán a fytonutrienty, známych ochrancov pred chorobami.
Kakaový prášok sa vyrába z organických kakaových bôbov. Bôby rastú na malých stále zelených stromoch. Kakaovníkový strom pochádza z amerických dažďových pralesov. Objavili ho pred viac ako dvoma tisícmi rokov, ale jeho plody vo väčšej miere začali využívať až pôvodní obyvatelia Mexika - Aztékovia a Mayovia. Aztékovia si nápoj ochucovali miesto cukru chilli korením alebo vanilkou.