Lyofilizované ovocie
Lyofilizované ovocie poskytuje prírodné vitamíny, minerály a antioxidanty, nevyhnutné na zachovanie ľudského zdravia. Vitamíny a minerálne látky sú v zodpovedajúcich dávkach potrebné na udržanie dobrého zdravia a imunitných funkcií. Antioxidanty sú látky, ktoré pomáhajú redukovať voľné radikály tým, že sa na ne viažu a vyplavujú ich z tela alebo sa zníži ich škodlivý vplyv na organizmus.
Lyofilizácia je výrobný proces, pri ktorom sa sušia potraviny, ktoré nie sú odolné voči vysokým teplotám. Sušia sa mrazom v prostredí so zníženým tlakom, pričom nedochádza k významnej strate vitamínov, minerálov, bielkovín, sacharidov, tukov, alebo biologicky aktívnych látok ako sú polyfenoly. Nemenia sa ich organoleptické vlastnosti - zmyslami vnímateľná chuť, vôňa, farba.