Makadamové orechy
Makadamové orechy sú plodom stromu Makadamia (Macadamia Integrifolia), pôvodne z Austrálie, obsahujú až 74 % tukov.
Makadamové orechy sa nekonzumujú surové, ale väčšinou prechádzajú tepelnou úpravou u výrobcu, a až potom sa jedia. Majú vysoký podiel "dobrého" tuku, ktorý odstraňuje "zlý" tuk (Cholesterol).
Obsah makadamových orechov: voda, tuk, bielkoviny, vláknina, sacharidy, Vápnik, Železo, Horčík, Fosfor, Draslík, Sodík, Molybdén, Zinok, Mangán, Meď, Selén, Chróm, Omega-3, Omega-6 kyseliny, vitamíny B, C, E, Kyselina listová a Kyselina pantoténová.
Možné účinky makadamových orechov
- podporujú imunitný systém
- prevencia proti rakovine
- zabezpečujú výživu bunkám a chránia ich
- prečisťujú celý organizmus
- podporujú trávenie
- zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie
- odstraňujú plynatosť
- antiseptické účinky
- prevencia proti osteoporóze
- spevňujú kostné a kĺbové tkanivo
- zabezpečujú zdravé a lesklé vlasy
- zlepšujú kožné ochorenia
- upokojujú nervový systém