Papaín
Papaín je enzým, ktorý je dôležitý pre spracovanie bielkovín v tele, pretože ich štiepi na aminokyseliny. Zabezpečuje tiež tvorbu tráviacich enzýmov a prispieva tým k lepšej stráviteľnosti potravín.
Enzýmy rozkladajú potravu a umožňujú jej využitie v organizme. Uvoľňujú látky (vitamíny, minerály a aminokyseliny) nevyhnutné pre život a zdravie. Odstraňujú odpadové látky, liečia rany, pacifikujú choroboplodné zárodky. Sú účinné pri mnohých problémoch spôsobených zlým trávením.
Zhruba po tridsiatom roku ľudského života produkcia enzýmov telom rapídne klesá. Organizmus je odkázaný na prísun enzýmov potravou. Enzýmy sa nachádzajú len v surových potravinách, a tých je v jedálničku veľký nedostatok. Dôsledkom je zlé trávenie, nestrávené bielkoviny, jedovatý odpad.