Škorica
Škorica je korenina – očistená sušená mladá vnútorná kôra stromov z rodu Škoricovník (zahŕňa vyše 100 druhov). Škorica je veľmi silným prírodným antibiotikom, pôsobí protizápalovo, posilňuje imunitu. Výživové doplnky zo škorice môžu pomaly znížiť hladinu cukru v krvi a fungovať dlhodobo. Znižuje hladinu „zlého“ cholesterolu a triglyceridov, naopak, zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu. Je nápomocná pri arterioskleróze, artritíde, Alzheimerovej chorobe a roztrúsenej skleróze. Využíva sa pri niektorých gynekologických ochoreniach.
Najlepšia škorica je z druhu Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum verum al. Cinnamomum zeylanicum) - tzv. pravá škorica alebo cejlónska škorica, ale najčastejšie sa dováža škorica z druhu Škoricovník čínsky (Cinnamomum cassia al. Cinnamomum aromaticum) – tzv. čínska škorica alebo kasiová škorica. Táto obsahuje látku Kumarín, ktorá pri konzumácii nadmerného množstva môže poškodiť pečeň.