Hliva ustricová je obľúbená huba známa svojim charakteristickým vzhľadom a chuťou. Hliva ustricovitá je vďaka vysokému obsahu Beta-glukánov obľúbená a hojne používaná dlhé tisícročia v Číne. Rastie prirodzene na dreve, často na pňoch a kmeňoch stromov. Hliva je cenená nielen pre svoje kulinárske vlastnosti, ale aj pre svoj obsah nutričných a bioaktívnych látok, medzi ktoré patria aj beta glukány. Hliva ustricová je pestovaná na substrátoch bohatých na celulózu, ako sú drevené štiepky alebo slama. Proces pestovania je kontrolovaný, aby bola zaistená vysoká kvalita a čistota húb. Po zbere sa hliva ustricovitá sa suší pri nízkych teplotách, aby sa znížil obsah vody a zachovali sa bioaktívne zložky a uľahčila sa následná extrakcia beta glukánov. Teplom sa beta glukány rozkladajú. Sušené huby sú mleté na jemný prášok, ktorý sa potom podrobí extrakčnému procesu. Obvykle sa používajú vodné alebo etanolové extrakčné metódy, ktoré izolujú beta glukány z bunkových stien húb. Extrakt je následne filtrovaný a koncentrovaný, aby sa získal čistý beta glukán. Čistý beta glukán sa suší pomocou sprejového sušenia alebo lyofilizácie (sušenia mrazom), čo zaisťuje stabilný a ľahko použiteľný prášok. Proces za studena pomáha zachovať bioaktívne vlastnosti beta glukánov, pretože nedochádza k tepelnému poškodeniu molekúl. Šetrný extrakčný proces zaisťuje vysokú čistotu finálneho produktu, čo je dôležité pre jeho kvalitu a účinnosť. Beta glukány extrahované za studena si zachovávajú svoju rozpustnosť a stabilitu.
Vitamín C, známy aj ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Je to silný antioxidant, ktorý prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického cvičenia a po ňom, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ciev, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu kostí, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu chrupaviek, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ďasien, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu kože, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu zubov, normálny energetický metabolizmus, normálnu funkciu nervového systému, normálnu psychickú funkciu, ochranu buniek pred oxidačným stresom, zníženie únavy a vyčerpania a zvýšenie vstrebávania železa.
Šípkový extrakt sa získava z plodov šípky (Rosa canina). Šípky sú bohaté na vitamín C, Antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Šípky sa tradične zbierajú a spracúvajú do rôznych foriem vrátane sušených plodov, práškov a extraktov. Šípky sa zbierajú, keď sú úplne zrelé, zvyčajne na jeseň. Zrelé šípky majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín. Po zbere sa šípky sušia, aby sa odstránila vlhkosť a zabránilo sa ich znehodnoteniu. Sušenie môže prebiehať prirodzene na slnku alebo v sušiarňach s regulovanou teplotou. Sušené šípky sa rozomelú na jemný prášok. Tento krok je dôležitý na zväčšenie povrchu a zlepšenie účinnosti extrakcie. Rozomletý šípkový prášok sa podrobí procesu extrakcie. Po extrakcii sa zmes prefiltruje, aby sa odstránili pevné častice a nečistoty. Výsledkom je čistý extrakt, ktorý obsahuje vysokú koncentráciu účinných látok. Hotový extrakt sa vysuší a štandardizuje na špecifický obsah účinných látok, ako je vitamín C, flavonoidy alebo iné bioaktívne zlúčeniny. Tým sa zabezpečí konzistentnosť a kvalita výrobku.
Aminokyselina L-lyzín vo fermentovanej forme L-lyzín hydrochloridu. Fermentovaný L-lyzín hydrochlorid je vysoko čistá a biologicky dostupná forma L-lyzínu získaná prirodzeným procesom fermentácie. L-lyzín je základná zložka, ktorú si telo nedokáže vytvoriť samo, a preto musí byť prijímaný stravou. Fermentovaný L-lyzín je veľmi populárny doplnok stravy. V potravinách sa nachádza v bravčovom a hovädzom mäse, rybách, sóji, pšeničných otrubách, šošovici a fazuli. Najviac ho obsahuje parmezán.
Kurkuma, známa aj ako indický šafran, sa tradične používa v ajurvéde a v Číne, kde je cenená pre svoj bohatý obsah prírodných látok. Kurkuminoidy sú hlavné bioaktívne zložky kurkumy, medzi ktoré patria kurkumín, demetoxykurkumín a bisdemetoxykurkumín. Esenciálne oleje, aromatické zlúčeniny, ktoré sa prirodzene vyskytujú v kurkume dlhej, prispievajú k jedinečnej vôni a chuti kurkumy. Kurkuma obsahuje malé množstvo vitamínov (napr. vitamín C, vitamíny skupiny B) a minerálov (napr. železo, mangán).
Bisglycinát zinočnatý je chelátová forma minerálnej látky zinku, kde je zinok viazaný na dve molekuly Aminokyseliny glycínu. Táto forma chelátu je navrhnutá tak, aby zlepšila absorpciu a biologickú dostupnosť zinku v tele. Chelátovanie je proces, pri ktorom je minerálna látka viazaná na organickú molekulu, čo umožňuje lepší transport a využitie tejto minerálnej látky v tele. Tým, že je zinok je viazaný na dve molekuly glycínu vytvára stabilný chelátový komplex. Táto štruktúra chráni zinok pred interakciami s inými látkami v tráviacom trakte, ktoré by mohli znížiť jeho absorpciu. Je populárnou voľbou na doplnenie zinku práve kvôli svojej vysokej absorpcii a šetrnosti k žalúdku. Bisglycinát zinočnatý je najčastejšie dostupný v doplnkoch stravy vo forme kapsúl, ktoré zaisťujú jeho presné dávkovanie.
Vitamín D3, tiež známy ako cholekalciferol, je jednou z foriem vitamínu D, ktorá hrá kľúčovú biologických procesoch v tele. Vitamín D3 v tomto výrobku pochádza z rias. Riasy používané na výrobu vitamínu D3 sú špeciálne pestované v kontrolovaných podmienkach. Tieto riasy sú schopné produkovať prekurzor vitamínu D3, ktorý sa nazýva ergosterol. Rovnako ako ľudská koža produkuje vitamín D3 pri vystavení slnečnému žiareniu, riasy tiež produkujú vitamín D3, keď sú vystavené UV žiareniu. Proces zahŕňa vystavenie sušených rias UVB žiareniu, ktoré premieňa ergosterol na vitamín D3 (cholekalciferol). Po UV expozícii sa vitamín D3 extrahuje z rias a prechádza niekoľkými krokmi čistenia, aby sa získal vysoko čistý produkt vhodný na použitie v doplnkoch stravy. Pestovanie rias na výrobu vitamínu D3 je ekologicky šetrné a udržateľné, pretože nevyžaduje využívanie živočíšnych zdrojov. Moderné výrobné postupy zaisťujú, že vitamín D3 z rias je vysoko čistý a konzistentný, čo zaisťuje kvalitný konečný produkt.
Odporúčané dávkovanie
- Užívajte 1 kapsulu 3-krát denne.
- Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Výživové informácie
Obsah látok v dennej dávke | 3 kapsule | *RHP |
---|
Beta glukány z hlivy ustricovej | 600 mg | |
Vitamín C | 300 mg | 375% |
Lysin | 300 mg | |
Výťažok z kurkumy 90% | 150 mg | |
Extrakt zo šípok | 30 mg | |
Zinok (chelátový) | 15 mg | 150% |
Vitamín D3 | 25 mcg | 504% |
*Referenčná hodnota príjmu u priemernej dospelej osoby na deň (8400 kJ / 2000 kcal).
Zloženie:
- Hliva ustricová - extrakt z hlivy ustricovej 20 ~ 30 % 1 ~ 3' beta-glukán (UV) (Pleurotus ostreatus, rastlinná zložka - celá rastlina), rastlinná kapsula z hypromelózy, vitamín C - kyselina L-askorbová, lyzín, Kurkuma (Curcuma longa, extrakt z koreňa 90 %), extrakt zo šípok (Rosa canina, extrakt z plodov), bisglycinát zinočnatý, vitamín D3 (cholekalciferol, zdroj - riasy), protihrudkujúce látky - oxid kremičitý.
Informácie
- Výživový doplnok s beta glukánmi, rastlinným extraktom, vitamínmi a minerálmi.
- Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy.
- Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C.
- Chráňte pred priamym slnečným svetlom.
- V prípade dojčiacich a tehotných žien sa odporúča konzultácia s lekárom.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
- Minimálna doba skladovania uvedená na obale.
- Neobsahuje: obilniny obsahujúce lepok, kôrovce a výrobky z nich, vajcia a výrobky z nich, ryby, arašidy, sóju, mlieko a výrobky z neho, orechy, zeler, horčicu, sezam, vlčí bôb, mäkkýše a výrobky z nich, oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
- V súlade s požiadavkami nariadení (ES) č. 1829/2003 a 1830/2003 výrobok neobsahuje GMO a nebol vyrobený z geneticky modifikovaných surovín.
- Výrobok nebol ošetrený ionizujúcim žiarením.