Popis
Čierne ríbezle majú vysoký obsah vitamínu C ( pre porovnanie, až trikrát viac ako iné odrody ríbezlí ). Je obľúbený pre svoju osviežujúcu, mierne kyslú chuť. Tieto fialové bobule obsahujú mnoho minerálov a vitamínov dôležitých pre správne fungovanie nášho tela - napríklad vitamín E, vitamíny skupiny B, vápnik, železo, rutín, draslík a zinok. Okrem toho je skvelým zdrojom vlákniny.
Sušené chrumkavé kúsky ríbezlí môžete konzumovať priamo alebo ich použiť na ochutenie obľúbeného bieleho jogurtu, cereálií a iných jedál.
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocia zmrazením. Ovocie sa najprv bleskovo zmrazí a potom sa suší pri nižšom tlaku, pri ktorom sa voda v ovocí zmení na paru a ovocie si zachová svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým výživovú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje čerstvé ovocie. Jednoducho všetko, čo je v čerstvom ovocí, nájdete aj v lyofilizovanom ovocí.
Výživové informácie
100 g
Energetická hodnota
1 202 kJ / 287 kcal
Tuky
6,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
59,6 g
- z toho cukry
39,6 g
Vláknina
20 g
Bielkoviny
7,6 g
Soľ
0,1 g
Zloženie:
100 % čierne ríbezle
Informácie
Nevystavujte ho slnečnému žiareniu.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.
Po otvorení spotrebujte do 14 dní.
Minimálna trvanlivosť do: pozri spodnú časť obalu.
Krajina pôvodu: Polsko
Balené a spracované: Česká republika