Kľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné chute, ktoré každému dúšku dodávajú sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli rad nápojov, ktoré svojou jedinečnosťou a plnosťou chuti oslovia každého. Horčík vo forme bezvodého dikitrátu horčíka je vysoko biologicky dostupná forma horčíka, ktorá sa ľahko vstrebáva a dobre znáša. Je vhodný aj pre vegánov a často sa používa v doplnkoch stravy a obohatených potravinách.
Dicitrát trihorečnatý bezvodý je forma horčíka, ktorá sa používa ako doplnok stravy na zabezpečenie dostatočného príjmu tejto esenciálnej minerálnej látky. Táto zlúčenina je tvorená tromi iónmi horčíka a dvoma molekulami kyseliny citrónovej. Je známa svojou vysokou biologickou dostupnosťou a je vhodná aj pre vegánov. Horčík a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere za kontrolovaných podmienok, aby vznikol dicitrát trihorečnatý. Výsledná zmes je sušená, aby sa získal bezvodý (bez vody) prášok. Výsledná zlúčenina je čistená a sušená, aby sa odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.
Glycín je aminokyselina, a preto je súčasťou bielkovín, a napriek tomu má sladkú chuť. Preto ho pridávame do našich výrobkov spolu so steviol-glykozidmi, aby sme dosiahli ideálnu sladkosť našich výrobkov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, z ktorých sa potom tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Je druhou najrozšírenejšou aminokyselinou v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto zohráva kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín obsiahnutých v kolagéne. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným prvkom mnohých častí tela a zohráva dôležitú úlohu pri zabezpečovaní štruktúry a pevnosti rôznych tkanív. Tento kľúčový proteín sa skladá z reťazcov aminokyselín, medzi ktorými má mimoriadny význam glycín. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, vďaka čomu sa ľahko viaže a vytvára pevné a stabilné kolagénové štruktúry. Glycín vďaka svojej jednoduchosti a pružnosti pomáha kolagénu udržiavať pevnosť a pružnosť, čo zdôrazňuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, ale len v obmedzenom množstve.
Glykozidy steviolu sa získavajú z listov rastliny Stevia rebaudiana, ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Na rozdiel od cukru sú steviol-glykozidy ako sladidlo takmer bezkalorické, majú nízky glykemický index a neprispievajú k vzniku zubného kazu. Potraviny s nižším glykemickým indexom zvyšujú hladinu cukru v krvi pomalšie, čo je výhodné najmä pre diabetikov, ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach, ale aj pre bežnú kondíciu.
Schválené zdravotné tvrdenia
Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a stavu zubov, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, prispieva k normálnemu k normálnej syntéze bielkovín, sa podieľa na procese delenia buniek.
Vitamín B6 je dôležitý pre viaceré biologické funkcie. Prispieva k vyváženému energetickému metabolizmu a k energetickej rovnováhe organizmu. Zabezpečuje uvoľňovanie a spotrebu energie. Podporuje správnu funkciu nervového systému a mentálne funkcie, ktoré zahŕňajú schopnosť sústrediť sa, učiť sa, pamätať si a myslieť. Podporuje tiež normálnu funkciu imunitného systému. Prispieva k správnemu metabolizmu bielkovín a glykogénu, ktorý je zásobným zdrojom energie počas fyzickej záťaže.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 systémom IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov určená na audity kvality výrobných procesov a výrobkov. Jednotná medzinárodne uznávaná norma pre potraviny pomáha zabezpečiť jednotnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín na celom svete. Na vývoji noriem IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné združenia v spolupráci s výrobcami.
Čo hovorí certifikácia IFS?
- vysoká kvalita použitých surovín
- vysoký štandard skladovania surovín
- maximálna kvalita celého výrobného procesu
- zvyšuje dôveryhodnosť produktu a značky na celom svete
Odporúčané dávkovanie
Raz denne rozmiešajte 1 dávku (1 odmerku) v 300 ml vody a vypite najlepšie 60 minút pred spaním. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Aktívne zložky
Príchuť | Apple | Maliny | Citrón |
Zložky v dennej dávke | 5 g | RHP* | 5 g | RHP* | 5 g | RHP* |
L-Glycin | 1727 mg | ** | 1727 mg | ** | 1777 mg | ** |
Horčík | 375 mg | 100 % | 375 mg | 100 % | 375 mg | 100 % |
Vitamín B6 | 2,5 mg | 178 % | 2,5 mg | 178 % | 2,5 mg | 178 % |
*RHP - referenčná hodnota príjmu, **RHP nie je nastavená.
Zloženie:
- Príchuť - jablko: dicitrát, L-glycín, jablková aróma, regulátor kyslosti - kyselina citrónová, farbivo - chlorella, sladidlo - glykozidy steviolu, jablkový ovocný prášok, vitamín B6 (pyridoxín hydrochlorid).
- Príchuť - malina: trichlorid dicitrát, L-glycín, malinová aróma, regulátor kyslosti - kyselina citrónová, farbivo - prášok z červenej repy, sladidlo - glykozidy steviolu, prášok z plodov malín, vitamín B6 (pyridoxín hydrochlorid).
- Príchuť - citrón: dicitrát, L-glycín, aróma citrónovej šťavy, regulátor kyslosti - kyselina citrónová, sladidlo - glykozidy steviolu, farbivo - betakarotén, prášok z citrónového ovocia, vitamín B6 (pyridoxín hydrochlorid).
Oznámenie
Výživový doplnok so sladidlom, vitamínmi a minerálmi. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. V prípade dojčiacich a tehotných žien sa odporúča konzultácia s lekárom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Minimálna doba skladovania uvedená na obale. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom.