Makadamové orechy sú plody stromu Macadamia (Macadamia Integrifolia). Obsahujú až 74 % tukov, ich proteíny sú plnohodnotné, hoci majú málo Metionínu (ten sa dá ľahko doplniť kombináciou s celozrnnými obilninami). Makadamové orechy sa nekonzumujú surové, ale väčšinou prechádzajú tepelnou úpravou u výrobcu, a až potom sa jedia. Majú vysoký podiel "dobrého" tuku, ktorý odstraňuje "zlý" tuk (Cholesterol).
Obsah makadamových orechov: voda, tuk, bielkoviny, Vláknina, sacharidy, Vápnik, Železo, Horčík, Fosfor, Draslík, Sodík, Molybdén, Zinok, Mangán, Meď, Selén, Chróm, Omega-3, Omega-6 kyseliny, vitamíny B, C, E, Kyselina listová a Kyselina pantoténová. Dodávajú tiež antioxidačné polyfenolové flavonoidy, ktoré ľudský organizmus chránia pred vznikom artériosklerózy.
Možné účinky makadamových orechov
- podporujú imunitný systém
- prevencia proti rakovine
- zabezpečujú výživu bunkám a chránia ich
- prečisťujú celý organizmus
- podporujú trávenie
- zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie
- odstraňujú plynatosť
- antiseptické účinky
- prevencia proti osteoporóze
- spevňujú kostné a kĺbové tkanivo
- zabezpečujú zdravé a lesklé vlasy
- zlepšujú kožné ochorenia
- upokojujú nervový systém
Odporúčané použitie
- Odporúča sa počas chudnutia konzumovať 2-3 krát do týždňa po 5 ks pridaním do jedla.
- Môžu sa pridať do ovocného či zeleninového šalátu, rizota, jogurtu, kaše, koktailu, ku mäsu, ku zemiakom.
- Môžu sa konzumovať aj samé.
Nutričné informácie
Nutričné hodnoty | v 100 g |
Energie | 3 004 kJ / 718 kcal |
Bielkoviny | 7,9 g |
Sacharidy | 13,8 g |
- z toho cukry | 4,6 g |
Tuky | 75,8 g |
- z toho nasýtené | 12,1 g |
Vláknina | 18,6 g |
Soľ | 0 g |
Zloženie
- Makadamové orechy (Macadamia Integrifolia).
Doplňujúce informácie
- Potravina.
- Skladujte v chlade a suchu.
- Vyrobené v zariadení spracúvajúcom mlieko, sóju, vajcia, kôrovce, orechy, lepok a výrobky z nich.
- Krajina pôvodu: Keňa.
Výrobca: LifeLike, Kyjevská I, 625 00 Brno, Česká republika