Naša prvá mrazom sušené BIO ovocie! Okúste prvotriednu kvalitu v podobe chrumkavých kociek manga z Peru.
Doprajte si kúsok exotiky kedykoľvek vás prepadne chuť na niečo sladké. Lyo mango je jedno z našich najsladších druhov ovocia a navyše nádherne vonia a chrumká.
Lyofilizácia alebo ak sušenie mrazom, je revolučný a zároveň najšetrnejší metóda sušenie ovocia. Vďaka nej si ovocie zachová svoj pôvodný vzhľad, prirodzenú plnú chuť a vôňu. Na 1 kg mrazom sušeného ovocia je spotrebovaný približne 6-7 kg ovocia čerstvého.
Mango má oválny tvar a jeho šupka hrá mnohými farbami od zelenej, cez žltú, oranžovú, červenú až po temne fialové odtiene. Uprostred plodu je ploché, oválne a nejedlé semeno obalené tvrdými vláknami. Mango má veľmi špecifickú chuť, môže pripomínať aromatickejší broskyňa.
Výhody
- BIO kvalita
- Vysoký obsah vlákniny
- Bez pridaného cukru (obsahuje len prirodzene sa vyskytujúce cukry z ovocia)
- Ľahké, chrumkavé a plné chuti
Viete, ako prebieha lyofilizácia?
V sušiace komore sa čerstvý plod hlboko zmrazí až na -100 °C. Potom prichádza prvá fáza sušenia. Zvyšuje sa teplota späť k nule a vďaka podtlaku 50 až 100 Pa obsiahnutá voda v ovocí sa postupne odparuje a zachytáva sa v kondenzačnej komore. Pri poslednej časti lyofilizácia sa odstránia zostávajúce vlhkosť a plod získa svoju chrumkavú konzistenciu.
Sušené mango má široké využitie
- Hodí sa do müsli, raňajkových kašou a jogurtu
- Samotné alebo v kombinácii s iným mrazom sušeným ovocím poslúži ako rýchla a výživná desiata
- Vďaka svojej povahe nájde uplatnenie aj v RAW receptoch
Krajina pôvodu: Peru
Nutričné informácie
Zloženie
- 100 % BIO mrazom sušené mango
Informácie
Výrobca: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika