Slnečnicové semienka nájdu svoje uplatnenie ako v teplej, tak studenej kuchyni. Hodí sa na posyp, pečenie aj na výrobu masla.
Historické korene slnečnice siahajú do Mexika a Peru, kde sa po stáročia semienka z nich získaná stala prirodzenou zložkou stravy Inkov. V Stredomorí sa slnečnice objavili v 16. storočí a postupne sa rozšírili aj na naše územie.
Slnečnicové semienka nájdu svoje uplatnenie ako v teplej, tak studenej kuchyni. Hodí sa na posyp, pečenie aj na výrobu masla.
Vedeli ste, že?
Podľa dávnych legiend si bohovia vychutnávali víno zo sezamu keď tvorili svet. Sezamové semienka bývajú spájaná s nesmrteľnosťou a ich tajomná sila sa používala pri otváraní pokladov.
Body výhod:
- Zdroj vlákniny a bielkovín
Využitie
Najzdravšie je konzumovať dobre vysušená semienka za surova napríklad ako súčasť šalátov, jogurtov či müsli. Veľmi dobre chutia aj pražená, kedy sa dajú dochutiť trochou kvalitného oleja a sušených byliniek.
TIPY
Pripravte si domáce pesto a píniové oriešky nahraďte slnečnicovými semienkami.
Krajina pôvodu: Bulharsko / Rumunsko
Nutričné informácie
Zloženie
- 100% lúpaná semená slnečnice
Informácie
Výrobca: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika