FNAT150

Natu Himalájska ružová soľ jemná 200 g

ID {{ productCode }}

Ružová soľ, čiže ružové zlato, má jemnú chuť a je ľahko stráviteľná. Ružovú farbu jej dodávajú stopové množstvo iónov železa.

Dostupnosť

Produkt je dočasne vypredaný

Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.

Objednávacie číslo: FNAT150

product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Natu Himalájska ružová soľ jemná 200 g

Natu Himalájska ružová soľ jemná 200 g

1.30
1.11
Ušetríš 0.19 €
product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 1.11 €

Parametre

Forma sypké
Hmotnosť 200 g
Špeciálne požiadavky vegan, vegetarián

Popis

Himalájska soľ pochádza z pakistanskej provincie Pandžáb a ponúka prírodnú alternatívu ku klasickým rafinovaným soliam. Ružová soľ, čiže ružové zlato, má jemnú chuť a je ľahko stráviteľná. Ružovú farbu jej dodávajú stopové množstvo iónov železa.

himalájske soľ svojím pôvodom spadá medzi soli kamennej, napriek tomu sa od bežných kamenných solí líšia. Ružová soľ z podhoria Himalájí sa ťaží z fosílneho ložiska starého približne 250 miliónov rokov. Tento lom sa nachádza na území Pakistanu a ide o druhý najväčší na svete. Vďaka tradičnému spôsobu ťažby soli v celých kusoch a následnému šetrnému spracovanie, teda iba umytie, usušení na slnku, triedenie a drvenie na požadovanú veľkosť, si zachováva svoj prírodný charakter. Počas celého procesu spracovania sa tak himalájska soľ nestretne so žiadnou chémiou na rozdiel od bežnej stolovej soli, ktorá je rafinovaná, prípadne obohatená o ďalšie zložky (napríklad jód).

Unikátnosť himalájskej soli spočíva najmä v jej starobe. Na mieste, kde sa v súčasnosti v Pakistane ťaží, sa predtým nachádzal praoceánu. Na jej čistote sa tak nepodpísal človek svojou činnosťou, ako je tomu u súčasných morí a oceánov.

Výhody:

  • Nerafinovaná, tj. Chemicky nespracované soľ
  • Jemná chuť

Využitie

  • Ružová soľ má jemnú chuť oproti himalájske čiernej soli a je vhodná pre teplú i studenú kuchyňu.

Viete, aké sú rozdiely medzi jednotlivými druhmi soľou?

Podľa spôsobu získavania soli rozlišujeme soľ kamennú a morskou. Kamenná soľ sa získava z hĺbkových alebo povrchových baní, kde vykryštalizovala, zatiaľ čo morská soľ sa získava odparením z morskej vody a následnú kryštalizáciou. Ďalej rozlišujeme soľ prírodné a rafinovanú. Prírodné soľou je myslená akákoľvek soľ, ktorá v podstate nepodlieha priemyselné spracovanie. Naproti tomu o soli rafinované, alebo ak chcete priemyselne chemicky spracované, hovoríme vo chvíli, keď konečnému produktu predchádza mnohastupňové spracovaní.

Nutričné informácie

100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 100 g

Zloženie

  • Jedlá soľ, obsah NaCl min. 98 %

Informácie

  • Krajina pôvodu: Pakistan

Výrobca: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika

Objavuje sa v kategóriách

Najlepšie hodnotené (0)

Produkt zatiaľ nikto neohodnotil. Buď prvý!

Pridať hodnotenie

Otázky (0)

Čo ťa zaujíma o tomto produkte?

Spýtaj sa a my ti do 24 hodín odpovieme

Položiť otázku