scroll_to_content

RECEPT: BANÁNOVÉ MUFFINY S ARAŠIDOVÝM MASLOM

SUROVINY NA 9 KUSOV

  • 1 veľmi zrelý, mäkký banán
  • 1 menšie červené jablko
  • 70 g arašidového masla
  • 30 ml olivového oleja
  • 50 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 60 g ovsených vločiek
  • 50 g trstinového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • silikónové alebo papierové košíky na muffiny

POSTUP

  1. Nakrájané jablko a banán, arašidové maslo, ovsené vločky, cukor a olivový olej dôkladne rozmixujeme na vysokých otáčkach až na kašovitú hmotu.
  2. Prilejeme mlieko a pridáme celé vajce, znovu krátko rozmixujeme. Nakoniec postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Výsledné cesto nie je príliš tekuté.
  3. Formu na muffiny vyložíme papierom alebo silikónovými košíkmi. Košíky naplníme cestom skoro až po okraj.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

 

Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."

Odporúčané produkty