
Veľmi zdravá a chutná maškrta, nenáročná na prípravu, po ktorej si oblížu prsty aj vegáni a celiatici.
INGREDIENCIE
- 200 g sušených datlí
- hrsť sušených brusníc
- dve hrste hrozienok
- hrsť vlašských orechov
- hrsť nesolených arašidov
- hrsť lieskových orieškov
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica strúhaného kokosu
- 1 lyžica mletých orechov
POSTUP
- Datle, hrozienka a brusnice si najprv namočíme na 20 minút, aby trochu zmäkli. Zlejeme ich a dáme do mixéra.
- Postupne pridáme všetky ingrediencie a mixujeme tak dlho, kým sa všetko spojí dohromady.
- Zo vzniknutej hmoty vytvoríme guľočky, ktoré obalíme v zmesi kokosu a mletých orechov.
- Dáme odležať do chladničky.
Autor článku: Karla Pelikánová
"Alias slečna bezlepková, je autorkou niekoľkých kníh, ako napríklad Bezlepkové laskominy, Obedy a večere nielen pre celiatikov, alebo Zdravé fitness dobroty."